История

Минерална вода

СИЛАТА НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА

ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Районът на село Баня е живо доказателтство за това колко отдавна човекът е открил лечебната сила на минералната вода и е започнал да я използва. И днес на територията на селото има десетки извори, чрез които природата продължава щедро да ни предоставя това свое богатство. Grand Hotel Therme разполага със собствен термален извор, който захранва минерални басейни на хотела и подсигурява лечебния ефект на ползването им.

Счита се, че специфичната минерализация на водата в този район ѝ придава различни здравословни ползи. Подходяща е както за пиене, така и за извършване на разнообразни лечебни процедури. Богата е на съединения на ценните микроелементи сяра, хлор, желязо, калий, натрий и др. Минерелната вода на село Баня може да помогне за по-успешно справяне с:

  • Възпаления на ставите, ревматизъм, ишиас и други проблеми с опорно-двигателната и нервната система;
  • Хронични заболявания на кожата и дихателните пътища;
  • Гинекологични проблеми;
  • Заболвания на черния дроб, бъбреците и др.

Средната температура, с която извира водата в термалния извор на Grand Hotel Therme, е около 58 градуса. Достигайки до басейните, тя е охладена до температура, която я прави достатъчно комфортна за къпане и постигане на оптимален лечебен ефект.

ЛЮБИМО МЯСТО

ФИЛИП МАКЕДОНСКИ

Село Баня се гордее с добре запазени паметници, свидетелстващи за неговото минало като притегателен център в областта на лечебните термални процедури. Много добре запазена е старата турска баня с нейния автентичен интериор. Има исторически данни, че в по-стари времена дори бащата на Александър Македонски – Филип Македонски е посещавал древното селище, за да лекува свои здравословни проблеми.

И ако запазената турска баня е сред ценните исторически паметници на село Баня, то Grand Hotel Therme е сред съвременните му символи. Хотелът и модерният термален комплекс към него – Pulse Therme, са оазис, където можете да си подарите лечебната сила на термалната вода чрез най-модерните практики в областта на СПА и уелнес процедуите. Оазис на ума, тялото и духа, гарантиращ незабравими моменти. Моменти, които трябва да преживеете.

Очаквайте скоро!

Grand Hotel Therme

Grand Hotel Bansko

Grand Hotel Sveti Vlas

За организиране на събития

Контакти с Grand Hotel Resorts by Pulse

Обръщаме огромно внимание, за да подобряваме вашето гостуване и да отговорим на вашите въпроси и коментари. Оставете ни контактна информация и ние ще ви отговорим.